Saalbach

- Ompa Ompa och revbensspjäll

Saalbach tillhör en av Europas mest genuina skidorter. Folk återkommer år efter år och de flesta hamnar här förr eller senare.

En trevlig liten klassisk ort där man har nära till allting. Något som däremot inte är litet är skidområdet. Det är snarare en av Österrikes största sammanhängande liftsystem och man kan åka runt hela dalen från Saalbach till Hintergelmm, där man bl a har arrangerat VM och världscupen, och till andra sidan dalen utan att ta skidbussen en enda gång. Det är därför det passande fått namnet Ski Circus. Här finner man liftsystemet utanför dörren och skidsystemet erbjuder totalt 230 km pist i olika svårighetsgrader.

Saalbach är en väldigt komplett by som nästan skulle kunna vara en mall för hur en bra skidort ska vara. Här finner vi torget med kyrkan mitt i byn och runt dessa går de 2 gågatorna som binder ihop denna mycket trevliga by som verkligen visar vad ett Österrikiskt gemüt är och innebär.

I Saalbach – Hinterglemm kan man även testa på curling, fyrhjuling, vandring, tennis, simma m.m. För den våghalsige kan man prova på paragliding och flyga ut över alptopparna. Spa och massage på hotellet eller så kan man bara sitta på en gemytlig hütte på en av alptopparna och njuta av solen, landskapet och atmosfären Detta är även vårt andra hem och ingen har mer erfarenhet av denna by än oss. Följ med oss på en magisk upplevelse av alperna och till Saalbach.

Detta ingår:

Passar bäst för:

Den som vill upptäcka alperna och ta reda på vad det där “after ski” egentligen är.

Riktigt bra åkning väntar i denna by som har allt. Här får man väldigt mycket alper på kort tid i form av både Ompa Ompa, pjäxdans och österrikisk afton med klassisk kälkafton.

Pris:

(Torsdag - Söndag)​

ca 17 900:- / person

Fakta om Saalbach