Courmayeur

- Italiensk pärla vid foten av Mont Blanc

Italienska Courmayeur är en av Aosta-dalens pärlor, belägen vid foten av alpernas högsta berg Mont Blanc, eller Monte Bianco som italienarna säger. Den vackra alpina semesterorten ligger på 1225 meter höjd och här bor ca 3000 invånare.

Cormayeur gränsar till både Frankrike och Schweiz och är omgivet av berg och glaciärer och bara en tunnel bort från kända orten Chamonix.

Courmayeur är en av de trevligaste skidorterna i Italien tack vare att staden har lyckats förädla element av traditionell stil, karaktär och atmosfär. Och förstås med fantastiska omgivningar. Staden är ganska liten vilket betyder att man har nära till butiker, restauranger och liftar nästan oavsett vart man bor. Centrum är fritt från bilar vilket bidrar till den genuina känslan i staden och gör det perfekt att bara strosa omkring. Här finns ett stort utbud av butiker och på shoppingstråket längs huvudgatan Via Roma finns upp till 120 stycken att välja mellan. Restauranger och barer finns det också gott om och byn erbjuder allt från fantastiska pizzerior till små trattorior med delikatesser från området. Här finner man även trevliga vinbarer och även pubar för after ski!

Detta ingår:

Passar bäst för:

För den som vill ha lite annorlunda och riktigt bra restauranger som t ex en matlagningskurs uppe på berget där köksmästaren är en av de kändaste kockarna i området eller där man hellre tar skoter upp till nästa middag. För de som vill njuta av trevliga och bra backar i en underbar natur i foten av Mont Blanc.

Pris:

(Torsdag - Söndag)​

ca 14 500:- / person

Fakta om Courmayeur