Cortina d’Ampezzo

- La Dolce Vita och James Bond

Cortina d’ Ampezzo en by som inte liknar någon annan alpby. Men det en mycket välkänd vintersportort med många lyxiga hotell och sin exklusiva shopping.

Här går folket på eftermiddagarna gärna runt på stadens gågata för att visa upp sig själva i sin senaste päls. Kanske stannar man till på något av stadens caféer för att ta en espresso eller ett glas Aperrol. Staden har även varit arrangör för de Olympiska vinterspelen 1956 och man har än i dag damernas världscup som körs varje år.

Flertalet filmer har även spelats in i staden bl a Rosa Pantern, James Bond filmen Ur dödlig synvinkel samt på senare år även Cliffhanger. Men det är inte bara filmstjärnor som besöker staden utan även kronprinsessan Victoria, Madonna, Sophia Loren är personer som trivs här.

Som Word Cup- ort finner du fantastisk åkning i en spektakulär alpmiljö. Cortina tillhör världens största liftsystem och har 464 liftar på ett och samma liftkort och 52 av dem finner du i Cortinas två olika skidsystem som ligger på varsin sida av dalen. En av världens vackraste nedfarter, Hidden Valley, finner du även i detta skidsystem.

Efter en dag i backen så gör man precis som alla andra i Cortina, man besöker olika barer, caféer eller varför inte lite vinprovning och bara njuter av livet. Det är då lätt att förstå ”La dolce vita”..

Detta ingår:

Passar bäst för:

Livsnjutaren som både vill ha bra skidåkning och mat och viner i högsta klass. För den som hellre sitter i en vedeldad badtunna på 2245möh och med ett glas skumpa och ser solen går ner bakom bergen. För att sedan vara först ut i backen innan liftarna har börjat snurra. Man bryr sig inte så länge om pjäxdans utan man vill hellre njuta av allt runtomkring.Kort sagt den som vill leva; La Dolce Vita.

Pris:

(Torsdag - Söndag)​

ca 11 500:- / person

Fakta om Cortina d’Ampezzo